USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

Потрібно запам'ятати небезпечні дати: коли магнітні бурі в серпні

Сьогодні 10:22
Працівники сонячних лабораторій ведуть постійне спостереження за нашою зіркою. Підвищена активність Сонця може спричиняти геомагнітні бурі на Землі.

У серпні варто очікувати кількох магнітних бур, які можуть бути дуже небезпечними для здоров'я, пише УНІАН.

Магнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, спричинені спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може позначитися на самопочутті.

Серпень одразу починається з магнітної бурі. Підвищену сонячну активність очікують з 1 по 3 серпня. 1 числа сила бурі становитиме 6 балів, а в наступні два дні знизиться до 4 балів.

Наступну слабку магнітну бурю прогнозують в середині місяця – з 13 до 16 серпня. 13 числа сила бурі досягне 5 балів, потім впаде до 4 балів.

Читати ще: Спалахи на Сонці та магнітні бурі: вчені розповіли, чи можуть вони впливати на здоров'я людини

Короткочасне зростання сонячної активності буде 22 і 23 серпня.

Кінець місяця відзначиться сильною магнітною бурею з 25 до 28 серпня. Активність Сонця 25 і 26 числа буде дуже високою і лише потім почне знижуватися.

Варто зауважити, що такий прогноз не є точним і може змінюватися з часом, оскільки активність Сонця важко передбачити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus