USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

Потерпілого у важкому стані забрала швидка: як покарали водія Nissan, який збив пенсіонера в центрі Луцька

27 Жовтня 2024 07:45
Судили водія, який збив пенсіонера в центрі Луцька. Він відшкодував збитки, а тому отримав рік умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суд.

Інцидент стався близько обіду 22 січня 2024 року на вулиці Винниченка. Водій Nissan Primera Олексій Д., рухаючись з боку проспекту Волі, збив пенсіонера на нерегульованому пішохідному переході. Він не врахував, що перед переходом зупинилася маршрутка, та не пригальмував.

Пішохода у важкому стані забрала бригада швидкої. Внаслідок ДТП чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема відкриту черепно-мозкову травму зі зламом кісток черепа, забій головного мозку важкого ступеня, травматичний крововилив.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Як зазначив, збитки потерпілому та лікарні відшкодовано. Відомо, що він – раніше не судимий, має двох малолітніх дітей, є учасником бойових дій.

Потерпілий підтвердив відшкодування з боку водія. Він на суд не прибув, подавши заяву про розгляд справи за його відсутності. Також не наполягав на суворому покаранні.

Читати ще: Постраждали чотири автомобілі: судили водія, який скоїв ДТП біля ринку в Луцьку

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення Правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжкі травми.

Суд визнав Олексія Д. винним і призначив йому три роки позбавлення волі без заборони керувати транспортними засобами. Але тюремне покарання замінили на рік іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus