USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Посилення мобілізації в Україні: у Верховній Раді назвали умови та орієнтовний термін

20 Вересня 2023 08:41
Днями Генштаб ЗСУ у своєму зведенні повідомив, що в Росії та на окупованих територіях України очікується чергова хвиля мобілізації. Цього разу окупанти планують загнати до свого війська 400-700 тисяч чоловіків. Через це у Верховній Раді не виключають, що в Україні можуть посилити мобілізацію, якщо Росія мобілізує декілька сотень тисяч чоловіків до своєї окупаційної армії.

Про таку ймовірність в коментарі ТСН розповів секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп Роман Костенко.

«Якщо вони (росіяни, – ред.) будуть набирати більше людей, то нам буде треба також реагувати на це. Якщо нам буде треба більше людей, то будемо набирати більше. Якщо ми побачимо, що росіяни мобілізують 700 тисяч, то нам потрібно зрозуміти те, як ми будемо на це реагувати. Не виключено, що треба буде збільшувати», – сказав нам парламентар.

На запитання про те, чи відомо, коли росіяни можуть ще більше активізувати свою мобілізацію, Роман Костенко каже, що не виключає, що це може статись незабаром.

«Різні органи, розвідка казали, що це може статись восени», – відповів Роман Костенко.

Своєю чергою, військовий експерт Петро Черник на запитання про те, чи є вірогідність збільшення масштабів мобілізації в країні, відповів так: «Мобілізація в Україні бути йти рівно так, як іде. Війна якості проти кількості. Мобресурс Російської Федерації великий. Він офіційно обчисляється в межах 1,5 мільйона людей. Путін б’ється за владу на смерть, скільки буде треба кинути у грубку цієї війни росіян – стільки він і кине.

Один з їхніх депутатів нещодавно цікаво висловився щодо них самих. Він сказав: «Сильна якість росіян те, що вони вміють масово вмирати». Це правда. Вибору у нас нема. Не треба боятись цих страшних цифр – їх треба розуміти, з ними треба працювати. Якщо ми капітулюємо, то нам влаштують наступний геноцид. Такого, якого ще не було у світі. Треба міркувати, скільки боєкомплекту, мотивації та майстерності нам потрібно на полі бою, щоб перемолоти ворога. Чи впораємось? Впораємось. На превеликий жаль, все видовжиться в часі. От і все».

Раніше повідомлялось про те, що у Луцьку бармен отримав повістку, але відмовився від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
777 Показати IP 20 Вересня 2023 09:57
Можуть незабаром? Это че за херня такая?
ПТН ХЛО до 777 Показати IP 20 Вересня 2023 12:02
А що не ясно? Незабаром це значить що передбаром будуть ловити і мобілізовувати. Тому краще обходьте кожен бар десятою дорогою.
не смішно? Показати IP 20 Вересня 2023 10:14
Росіяни *заганяють* до свого війська. А наші воєнкоми? Запрошують? То подивіться масу відеозаписів, як *запрошують* і як люди туди *рвуться*. Вже гидко читати ту маразматичну писанину, розраховану на ідіотів.
Неназзі Показати IP 20 Вересня 2023 10:19
"Це правда. Вибору у нас нема. Не треба боятись цих страшних цифр – їх треба розуміти, з ними треба працювати. Якщо ми капітулюємо, то нам влаштують наступний геноцид. Такого, якого ще не було у світі. Треба міркувати, скільки боєкомплекту, мотивації та майстерності нам потрібно на полі бою, щоб перемолоти ворога. Чи впораємось? Впораємось. На превеликий жаль, все видовжиться в часі. От і все." - який розумний депутат, його на перше лінію давайте, най покаже майстерність!
Еліта до Неназзі Показати IP 20 Вересня 2023 11:55
Королівські династії Норвегії, Данії, Великобританії та інші мали за честь служити в армії та на флоті. Прикладів безліч. Королева Elizebeth II.. як відомо, служила механіком і водієм вантажівки в WW2. Питання - де служать сини і дочки міністів, депутатів ВР, членів РНБО ? Хай своїм прикладом заохочують пересічних українців захищати країну !
Раб до Еліта Показати IP 20 Вересня 2023 15:14
Пани чубляться, а в холопiв лоби трiщать
Артем Показати IP 20 Вересня 2023 22:43
Чиновники, депутати, та мажори теж будуть?
Вася до Артем Показати IP 21 Вересня 2023 08:14
Нікчемна відмазка сц.кунів
Анонім до Вася Показати IP 21 Вересня 2023 11:00
А вони що не громадяни України чи в немає обов'язків захищати країну чи тільки красти вони можуть і вивозити гроші і своїх дітей закордон ???? Вася з словниковим запасом с*кун, ухилянт, не служив/сидів не мужик і двома звилинами. Через таких як ти ми маємо те що маємо, є рівні і є рівніші за інших але без зобов'язань і законів.
Анонім до Вася Показати IP 21 Вересня 2023 15:52
Для них конституція не діє чи тільки для холопів ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus