USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Постраждалому видалили орган: на Волині винуватець автотрощі за участю трьох вантажівок отримав покарання

13 Вересня 2024 23:45
Рік умовного терміну дали водієві, з вини якого сталося ДТП за участю трьох вантажівок. Керманичу іншого автомобіля довелося ампутувати селезінку.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Автотроща сталася 18 квітня 2024 року в селі Тростянець Луцького району. Водій вантажівки MAN Володимир В., не дотримавшись безпечної дистанції, допустив зіткнення із автомобілем Volvo, що рухався попереду. Після цього він виїхав на зустрічну смугу руху, зіткнувшись ще й з автомобілем «УРАЛ».

В результаті аварії водій «УРАЛа» отримав тупу травму живота та внутрішньо-черевну кровотечу, що призвело до видалення селезінки.

Читати ще: Травми голови, живота та грудини: в якому стані госпіталізували постраждалих у ДТП в Луцькому районі

Обвинувачений вину в інкримінованому повністю визнав і щиро розкаявся. Він підтвердив всі обставини ДТП і відшкодував завдані збитки. Відомо, що він працює водієм, раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем роботи.

Потерпілий та його представник на судове засідання не з`явилися, претензій до обвинуваченого не мали, на суворому покаранні не наполягали.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Дії керманича вантажівки кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто як порушення Правил дорожнього руху, що призвело до тяжких тілесних ушкоджень.

Суд визнав Володимира В. винним і призначив три роки позбавлення волі. Але реальне покарання замінили на рік іспитового строку. Також водій заплатить 12 тисяч гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus