USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Постковідний синдром запускає «вибухівку» в крові, – вчений

22 Червня 2021 23:09
Причиною постковідного синдрому є лімфоцити, що активізуються коронавірусом і в цьому активному стані завдають шкоди органам і системам організму. Під впливом вірусу такі лейкоцити перетворюються на «вибухівку».

Втім, значення постковідного синдрому часто перебільшується. Про це розповів завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О.Богомольця НАНУ, доктор медичних наук Віктор Досенко, передає «Обозреватель».

«Коронавірус сидить в легенях, а страждають усі органи. Це можна пов’язати з активністю клітин крові. Вони постійно циркулюють, отримують певну інформацію від вірусу, активуються в легенях, а потім в своєму підвищеному активному стані розносяться і чинять зло тим органам і тканинам, в які вони потрапляють просто з нашою кров’ю», – пояснив медик.

За його словами, на сьогоднішній день медична наука ідентифікувала ці клітини. «Це нейтрофільні гранулоцити. Тобто лейкоцити. 70% і більше лейкоцитів – це ті самі нейтрофіли», – додав науковець.

Він зауважив, що ці клітини крові розносять не вірус, а свій активований стан. «Під впливом вірусу вони змінюються і перетворюються на вибухові пристрої. Наслідки залежать від того, де саме вибухне ця бомба».

Водночас Досенко розповів, що часто люди, які перенесли коронавірус, схильні звинувачувати його в усіх проблемах із здоров’ям, що виникають потім.

«Якщо людина перехворіла на коронавірус і відзначає погіршення стану, скоріше за все, вона пов’яже це з COVID-19. Причини того, що відбулось погіршення, можуть бути не пов’язані з коронавірусом, але люди переважно будуть пов’язувати. В цьому має розібратися лікар», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Окнесод Показати IP 23 Червня 2021 06:57
Після "коронавірус сидить в легенях" далі не читав. Хахахахаха )))))) Досенко тіпа вчений НАНУ. Коронавірус потрапляє до клітин через рецептори, які є у клітинах всіх органів, і тому вражає ВСІ органи. Досенко відображає стан, в якому знаходиться вся країна.
ОДІН. Показати IP 23 Червня 2021 07:59
ВИВЧІТЬ ВІДМІНКИ.....
скептик Показати IP 23 Червня 2021 10:43
лейкоцити вибухають ???? термінологія справжнього прафффєсссора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus