USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Постійно фіксують понад 1400 авто: як на «Ягодині» хочуть вирішити ситуацію з чергами

1 Серпня 2022 08:42
У пункті пропуску «Ягодин» у чергах постійно фіксують не менше ніж 1 400 вантажівок та автобусів. Аби вирішити ситуацію з пропуском авто, Волинська митниця намагається домовитися з польською стороною про синхронну взаємодію.

Про це розповів керівник Волинської митниці Микола Татарчук, інформує Суспільне.

Якщо за зміну волинські митники оформляють на в’їзд та виїзд орієнтовно 700 автівок, то польські митники, зазначив Микола Татарчук, лише 250 авто. Говорить: черга на кордоні не зменшується і на той період, коли запроваджена комендантська година.

«Різниця в оформленні подекуди становить 200 транспортних засобів за добу. Відповідно, вони в’їжджають на територію України, розмитнюються, вивантажуються, завантажуються і знову стають до нас в чергу. Ми намагаємося вийти з польською стороною на синхронне оформлення», – каже керівник Волинської митниці.
«Ситуація з чергами на кордоні з Польщею була прогнозована»

Зі слів Миколи Татарчука, на наявність черг вплинули декілька факторів, зокрема: спроможність західного кордону і ветеринарний та фітосанітарний контроль з боку польської сторони.

«Ми розуміли, що збільшення вантажопотоку потягне за собою наявність черг. Спроможність західного кордону становить 1,5-1,7 мільйона тонн на місяць, а потреба є понад 5 мільйонів тонн щомісяця. Ми розуміємо, яке шалене навантаження йде», – каже керівник Волинської митниці.З його слів, збільшилася і частка вантажів, що підпадають під ветеринарний і фітосанітарний контроль, а саме: зернові й продукти харчування.

«Оскільки в пункті пропуску «Дорогуськ» розміщений інспекційний ветеринарний пункт, то контроль, який здійснюється на ньому, розповсюджується на весь ЄС. Тому вони прискіпливо ставляться до цих видів контролю. За добу вони можуть перевірити орієнтовно 75 транспортних засобів, а потреба складає до 300», – додав Микола Татарчук.
«Для бензовозів і гумвантажів – «зелений» коридор»

Зараз через пункт пропуску «Ягодин» оформлюють до 1 200 автомобілів. Поза чергою – порожні цистерни з-під пального та вантажівки з гуманітарною допомогою, додає керівник Волинської митниці.

«Традиційно, Ягодин пропускав до 45 % всіх вантажопотоків автомобілями по всьому західному кордону. Цистерни порожні оформляються і дуже швидко проїжджають польську сторону. Своєю чергою, гуманітарна допомога їде так званим зеленим коридором до України, в черзі гуманітарна допомога не стоїть», – додав митник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Серпня 2022 09:02
Цікаво скільки митників посадили за рік. Раніше країну можна було оцінити по громадському туалеті тепер по митниці
Андрій Показати IP 1 Серпня 2022 09:38
Вся проблема в 0 роз митненні (баригах) та гуманітарці - говорили вони... розмитнення 0 вже понад місяць нема... гуманітарка теж ледве жевріє.... а поляки винні точно....
Анонім Показати IP 1 Серпня 2022 13:19
яка гуманітарка коли Захід побачив кілометрові черги з авто, люди поприганяли по 10 авто, полішуки граєтеся з вогнем ви підставляєте усю Україну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus