USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

«Постанова суперечить інтересам громадян»: нардепка з Волині про урядове рішення зняти «чорнобильську зону» з низки населених пунктів

5 Липня 2023 17:20
На офіційному сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження оприлюднено проєкт постанови Кабміну «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».

Проєкт постанови передбачає затвердження нового переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з ним, на Волині до ІІІ зони гарантованого добровільного відселення потраплять: з Маневицької громади лише село Велика Яблунька, з Прилісненської – Галузія та Серхів, а з Колківської – жодного.

Як повідомила народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич, Постанову не обговорювали ні в суспільстві, ні у стінах Верховної Ради.

«Від свого імені та від людей округу, який представлю, висловлюю свою позицію тут: я категорично проти і жодним чином не підтримую цю постанову! Триває повномасштабне вторгнення, згідно з позицією Президента України Володимира Зеленського, у час війни ми не можемо допустити погіршення життя людей. Ця постанова суперечить інтересам наших громадян і погіршує їхнє соціальне становище у й так надскладний час», – наголосила народна депутатка.

Як повідомила Ірина Констанкевич, вона підготувала депутатське звернення від свого імені до Кабінету Міністрів з проханням дослухатися до людей і скасувати постанову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Липня 2023 19:27
Колись люди були категорично проти підвищення їм зарплат - субсидію втратять, якою так дорожили. бо в сусіда нема, а в мене є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus