USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Постачальник блокував талони: сільраді на Волині повернули кошти за недоотримане пальне

8 Серпня 2023 20:57
З недобросовісного підприємства стягнуті кошти за не поставлене пальне для заправки шкільних автобусів сільради на Волині.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Господарський суд Львівської області задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району про стягнення з недобросовісного постачальника пального майже 146 тисяч гривень.

Прокурори з'ясували, що у січні 2022 року орган місцевого самоврядування за результатами спрощеної закупівлі уклав із суб'єктом господарювання договір про закупівлю бензину та дизельного палива.

Взяті на себе зобов’язання із оплати товару сільська рада повністю виконала, перерахувавши кошти на рахунки постачальника. Згідно договору, пальне повинно було відпускатися на АЗС на підставі пред’явлених талонів.

Читати ще: Порушив принцип добросовісної конкуренції: учасник тендеру на Волині поверне в бюджет понад 400 тис. грн

Якийсь час так і було, проте згодом почали виникати проблеми із заправкою шкільних автобусів, адже талони було заблоковано.

Постачальник же не відповідав на листи сільради з вимогами розблокувати талони чи розірвати договір. Своїх зобов'язань на суму 124 тисячі гривень він так і не виконав.

У ситуацію втрутилась прокуратура – і суд задоволив позов про стягнення із недобросовісного підприємства майже 146 тисяч гривень плати за товар, який не було поставлено, та пені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus