USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Посольство РФ у Британії закликало стратити бійців «Азову», «азовці» обіцяли помститися

30 Липня 2022 19:41
Росія заявила, що військовослужбовці українського полку «Азов» можуть бути страчені.

Заяву про це зробило у Twitter посольство країни-агресора у Великій Британії, передає Главком.

До того ж, дипломатичне відомство заявило, що «азовців» треба не розстріляти, а повісити, бо, мовляв, вони не справжні солдати.

«Вони заслуговують на принизливу смерть», – йдеться у повідомленні російського посольства.

Як аргумент для свого звинувачення на адресу «азовців» росіяни використали пропагандистський ролик, на якому подружжя із Маріуполя розказує, нібито їх обстрілювали саме захисники «Азовсталі».

Twitter приховав це повідомлення на сторінці рашистських дипломатів, зазначивши: "Цей твіт порушує Правила Твіттера щодо проявів ненависті".
Однак доступ до твіту все ж залишається "в інтересах громадськості«.
У МЗС України відреагували на публічні заклик посольства РФ до страти бійців полку «Азов». Як зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко, це не відрізняє російських дипломатів від військових їхньої країни, вони мають відповісти за свої злочини.

«Прочитайте це, коли вам кажуть, що Росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих військових злочинів і повинні відповідати», – написав Ніколенко.

Із офіційною заявою щодо масового вбивства українських полонених в Оленівці виступив виконувач обов’язків командира полку «Азов», майор Микита Надточій.

«Ми розцінюємо удар по Оленівці як акт публічної страти. Росія здійснила його від безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягне до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів і звичаїв війни. Тому ми, «Азов», Україна як держава і весь цивілізований світ боляче дамо відсіч, аби росія це запам’ятала раз і назавжди. Ми вже з’ясовуємо імена виконавців та організаторів страти, уже маємо попередню інформацію», – заявив Надточій.

«Вони брехали про українську армію, а сьогодні підтвердили заявою посольства. Я хочу нагадати путіну, що в домі повішеного про мотузку не говорять», – додав в. о. командира «Азову».
Нагадаємо, російські війська 29 липня обстріляли колонію № 120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 53 людей, ще 130 – зазнали поранень.

Згідно з даними розвідки, акт тероризму з боку збройних сил окупанта здійснений руками найманців зі складу приватної військової компанії Вагнера (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

Також засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. За його словами, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Білецький наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії.

Україна розпочала процедуру повернення тіл українських військових, які загинули внаслідок обстрілу окупантами колонії в Оленівці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus