USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Посмертна нагорода: Героя з Луцька Миколу Мялковського відзначено орденом «За мужність»

Сьогодні 17:15
28-річного лучанина Миколу Мялковського, який віддав своє життя за Україну, посмертно нагородили високою державною відзнакою – орденом «За мужність» III ступеня.

Про це повідомила мама воїна, художниця Тетяна Мялковська.

«Я пишаюся, що ти зробив такий гідний вчинок: не сховався, не зупинився, а прийняв чоловіче рішення: «Бог і Україна понад усе», що став на захист мене, бабусі, коханої, всіх нас, хто вчить і лікує дітей, пече хліб, прибирає вулиці…

Що приїхав з-за кордону, залишивши улюблену справу і пішов на війну, котру ненавидів і не сприймав ані розумом, ані душею.

Пишаюся всім серцем, та не можу пробачити собі. Що не вберегла. Прости мене, сину мій Миколка, що так мало ми були разом в цьому житті.

Моєму синові Миколі Мялковському присвоєно медаль за відвагу. Посмертно. Слава Герою!» – йдеться в повідомленні.
Читати ще: «Якщо я загину на цій війні, ти будеш мамою Героя. Колись зустрінемося на небесах…» Пам’яті Миколи Мялковського

До слова, за час служби Миколу Мялковського було нагороджено медаллю «За військову доблесть» та посмертно – відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Читати ще: «Повернувся, щоб захистити Україну від ворогів»: у Луцьку – фотовиставка «Життєпис Миколи Мялковського»

Нагадаємо, цьогоріч у березні вулицю Крилова у Луцьку перейменували на честь Миколи Мялковського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus