USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Поскандалив із поліцейською: волинянин оскаржує протокол за п’яне водіння

9 Червня 2024 19:44
Волинянина Валентина зупинила поліція через покажчик повороту, коли він заїжджав до себе на подвір’я. А згодом на нього склали протокол за п’яне кермування.

Сталося це в селі Вишнів на Ковельщині, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Поліцейські кажуть, що почули від хлопця запах алкоголю. Той оскаржує протокол – каже, що взагалі не вживає спиртне, а також волонтерить.

На місці водій не пройшов алкотест на приладі драгер. Через кілька годин сам поїхав на освідування в лікарню. Протокол на волинянина склали о 18:46, а огляд пройшов о 22:50.

Перед цим, з його слів, виник конфлікт із поліцейською. Хлопець вважає, що вони один одного не зрозуміли.

Читати ще: Навіть не має прав: на лучанина склали 15 протоколів за п’яне водіння

Любомльський суд визнав волинянина винним, оштрафувавши на 17 тисяч гривень і на рік позбавивши права керувати машиною. Його представниця наголосила: докази поліцейських незаконні, бо знімали на мобільні телефони, а відео постійно переривалося.

«Відеозйомка не є допустимим доказом у цій справі, оскільки вона постійно переривається. Крім того, відеозйомка велася з порушенням норм інструкції щодо застосування органами поліції технічних приладів. Власне, цією ж інструкцією не передбачено використання мобільних телефонів», – наголосила адвокат Тетяна Климович.

А чи були включені нагрудні камери поліцейських? Працівниця поліції нібито повідомила у відділі, що відеореєстратор вийшов із ладу.

Читати ще: Виявили 2,51 проміле алкоголю: водій, який їздив у комендантську годину п’яним по Луцьку, заплатить 17 тисяч

Але захисниця волинянина це також вважає недопустимим доказом, оскільки таке повідомлення має датуватися в день проведення відеозйомки.

«І постає питання: як можуть вийти з ладу бодікамери відразу трьох працівників поліції, які були в складі екіпажу», – звернула увагу Тетяна Климович.

Апеляційний суд вирішив викликати працівників поліції, аби почути їхні пояснення. Уже опісля цього приймуть остаточне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Показати IP 9 Червня 2024 20:41
Раз не захотів проходити алкотест, то точно був в стані спяніння, а в лікарні порішав. Ще б хотілось почути де працює, чи його робота, то волонтерство і за рахунок цього і живе ?!
Ось як.... Показати IP 9 Червня 2024 21:42
А хіба волонтерство дає якийсь імунітет, що потрібно на цьому наголошувати?
квадрокоптер Показати IP 10 Червня 2024 00:28
мразотна країна дегенератів.
Законодавець Показати IP 10 Червня 2024 01:21
Ну напевно, адвокат настільки потужний, що почала чіплятися до доказів з телефону, які в КУпАП визнаються належними доказами. Я б на місці поліції перевірив його висновок з лікарні, бо за 500 грн медсестра що хоч зробить
Олександр Показати IP 10 Червня 2024 12:22
На мою думку, ключовим моментом в цій історії є факт виходу з ладу нагрудних відеокамер у всіх поліцейських одночасно !!! Де було керівництво підрозділу патрульної служби, яке випустило наряд поліції на службу з непрацюючими нагрудними відеокамерами? Якщо буде встановлено, що водій був не в стані алкогольного сп'яніння, то фальсіфікатори-поліцейські мають бути звільнені з поліції і це найкращий спосіб попередження подібних словживань з боку поліцейських.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus