USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Посадовиця Луцької міськради знайомилася з кращими практиками місцевого врядування у Японії

6 Грудня 2023 07:47
Протягом майже місяця, з 25 жовтня до 29 листопада, начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк брала участь у навчальному візиті за програмою “Місцеве самоврядування”. Організатор навчання – Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) в Токіо.

Візит відбувся за сприяння Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, повідомляє Луцька міська рада.

У програмі взяли участь 12 представників влад національного та місцевого рівнів із десяти країн: Україна, Молдова, Непал, Філіппіни, Замбія, Гана, В’єтнам, Куба, Сьєрра-Леоне та Південний Судан.

Навчання включало лекції від японських експертів, оглядові візити, презентації учасників до та після навчання, дискусії, групову роботу поміж учасниками.

Читати ще: Лучанка – єдина представниця з України на стажуванні з місцевого самоврядування в Японії

Навчання охоплювало такі теми: міський і регіональний розвиток, озеленення на урбанізованих територіях, електронне врядування, освіта, підприємництво, туризм, культура, управління відходами, екологія та захист навколишнього середовища, протидія стихійним лихам, соціальний захист.
Під час лекцій японські експерти розповідали про післявоєнне відновлення Японії, адміністративну реформу, політичний устрій, кадрову політику, оподаткування, проведення закупівель в органах влади.

Програма передбачала візити до десяти муніципалітетів Японії. Японські колеги ділились досягненнями, кращими практиками, а також проблемами та викликами, з якими стикались при впровадженні різних ініціатив.

У межах навчальної програми відбулися оглядові візити на сміттєспалювальний завод, у центр догляду за літніми людьми та на виставкові площі, переобладнані після проведення Олімпійських ігор, у Кото (Токіо), у музей забруднення та навколишнього середовища у місті Йоккаічі, музей під відкритим небом і школу у місті Татікава, а також в інші установи місцевого підпорядкування Японії.

Після завершення навчальної програми учасники отримали два сертифікати: від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та від Коледжу місцевої автономії у Токіо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 6 Грудня 2023 09:47
Молодець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus