USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Посадовця Міноборони викрили на розкраданні коштів заводу «Антонов»

1 Липня 2019 12:11
Посадовця Міністерства оборони викрили на протиправній схемі привласнення коштів державного підприємства оборонного комплексу «Антонов».

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Полковник одного з військових представництв МО організував механізм розкрадання та привласнення коштів державного підприємства «Антонов». Оборудка відбувалась через укладання фіктивних цивільно-правових угод на надання послуг з проведення робіт щодо визначення технічного стану літаків, які прибували на ремонт», – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували оперативники спецслужби, насправді жодні перевірки не здійснювалися, а літаки передавали замовнику із підробленими сертифікатами безпеки, що могло призвести до аварійних ситуацій та людських жертв.

Внаслідок дій посадовця стратегічному підприємству оборонного комплексу завдано збитки на понад п’ять мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за матеріалами СБУ слідчі Святошинського управління поліції провели санкціоновані обшуки, під час яких були виявлені проекти та чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи щодо їхнього виконання, комп’ютери та носії інформації, на яких вони готувались, копії документів фізичних осіб з числа співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їхнього відома укладались угоди.

Також виявлено записи «чорної» бухгалтерії тіньових оборудок, документи про виведення незаконно отриманих коштів до однієї з країн Західної Європи.

Наразі слідчі оголосили зловмиснику про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряється також можлива причетність до оборудки інших посадових осіб Міноборони.

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Петра Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень.

Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Тодішній президент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus