USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Поруч із Ватиканом знайшли 2000-річний сад римського імператора Калігули

11 Липня 2024 00:34
Будівельники в Італії виявили 2000-річний сад, який колись належав римському імператору.

Про це повідомляє livescience, пише УНІАН.

Травертинові стіни саду виходять на береги Тибру – річки, яка протікає через Рим на сході від Ватикану. Згідно із заявою Міністерства культури Італії, руїни виявили під час будівництва нового шляхопроводу на площі Пьяцца Піа.

Розбираючи уламки, археологи виявили свинцеву водопровідну трубу з таким написом: «C(ai) Cæsaris Aug(usti) Germanici». Дослідники визначили, що гравюра належить Гаю Цезарю Августу Германіку, більш відомому як Калігула.

Читати ще: Вчені знайшли докази існування біблійної Вавилонської вежі

Судячи з напису, дослідники вважають, що сад належав сумнозвісному римському імператору. Калігула був відомий не тільки як тиранічний і безжалісний лідер, а й як садист, який принизив свій сенат. Калігула зійшов на трон 37 року нашої ери, а 41 року преторіанська гвардія – чиновники, які мали його захищати, – вбила імператора.

Археологи стверджують, що знахідка важлива, тому що площа Піа розташована в тому самому районі, що і сад Агрипини Старшої, яка була матір’ю Калігули.

Крім труби, археологи знайшли кераміку римської епохи і теракотові фігури міфологічних сцен, які прикрашали дахи будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus