USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Порошенко заявив, що у 2018 році особисто санкціонував спецоперацію із затримання «вагнерівців»

30 Грудня 2020 20:53
П’ятий президент та нардеп Петро Порошенко заявив, що особисто у 2018 році санкціонував проведення спецоперації із затримання найманців ПВК «Вагнера».

Про це він повідомив в інтерв’ю «5 каналу», пише Бабель.

«Я хочу наголосити, що ще наприкінці 2018 року тодішній Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко санкціонував проведення цієї операції», – зазначив Порошенко.

За його словами, операція була зірвана конкретними особами, і він не дасть замовчувати цю ситуацію. А тому радить Раді створити тимчасову слідчу комісію для розслідування цього.

Читати ще: СБУ зобов'язали розслідувати можливу держзраду Єрмака через «білоруських» вагнерівців

«Я дуже наполегливо раджу створити тимчасову слідчу комісію і допитати всіх учасників процесу, а також відсторонити негайно тих, хто може впливати на обʼєктивність, незалежність і чесність розслідування, яке точно буде проведене», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, наприкінці липня 2020 року білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера.

Читати ще: Путін заявив, що «вагнерівців» у Білорусь заманили українські спецслужби

За версією офіційного Мінська, вагнерівці прибули до Білорусі для дестабілізації ситуації в країні перед президентськими виборами. Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР». Всупереч клопотаннями України про їх екстрадицію, Мінськ 14 серпня передав найманців Росії.

На тлі цього народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив матеріали, які, за його словами, стосуються спецоперації СБУ проти затриманих під Мінськом російських найманців.

Низка українських ЗМІ повідомили, що СБУ і Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК Вагнера. Про операції нібито було відомо президенту Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Єрмаку, а внаслідок витоку інформації про неї дізналися білоруські спецслужби.

В Головному управлінні розвідки Міноборони цю версію спростували, заявивши, що поїздка бойовиків ПВК Вагнера, під час якої їх затримали в Білорусі, є спецоперацією російських спецслужб.

Єрмак назвав інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків в Білорусі спланованою дезінформацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 30 Грудня 2020 23:22
Брехун, брехун, і ще раз брехун.
Я до Петро Показати IP 1 Січня 2021 07:22
хіба тільки брехун??на ньом тавро нема де ставити ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus