USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Поради щодо вибору якісної постільної білизни*

14 Квітня 2023 11:26
Після важкого робочого дня кожен мріє відпочити і виспатися. Здоровий сон – це запорука гарного самопочуття на ранок. Інтернет-магазин постільної білизни le-vele.com.ua пропонує цікаві моделі КПБ від відомих виробників України та Туреччини. Але, вибір постільної білизни – завдання непросте. Пропонуємо декілька порад, які допоможуть зробити правильний вибір.

Визначаємо розмір постільної білизни

Існують стандартні розміри КПБ:

односпальний і півтораспальний −150210-160220 см; двоспальний – 175210-200220 см; євро або кінгсайз – 200220-220240 см.

У наборах можуть відрізнятися розміри наволочок: 50×70 см або 70×70 см. Рекомендується вибирати комплекти відповідно до параметрів спального місця. Якщо вибрати занадто велике простирадло, воно буде соватися по ліжку, збиратися в складки тощо. А якщо вибрати занадто маленьке – ліжко/диван будуть оголені, що може призвести до його швидкого забруднення.

Оцінюємо якість постільної білизни

Основні критерії вибору тканини – пропускати повітря, «дихати», вбирати вологу. Обирайте моделі з натуральних тканин. Наприклад, бавовна або шовк. Матеріал має бути і міцним, зносостійким, і не давати усадку під час прання тощо.

Вибираємо тканину постільної білизни

Бавовна – найпопулярніша сировина у виробництві постільної білизни. З неї виготовляють такі тканини як: бязь, сатин, батист. Різниця між ними в техніці переплетення самого волокна.

Бязь – чудовий матеріал для дому, що вирізняється зносостійкістю і міцністю. Перевага в його невисокій ціні. КПБ з батисту не призначений для постійного використання. Це пов’язано з тим, що вже після 20-го прання тканина стоншується. Сатин – досить міцний і красивий матеріал. Володіє легким блиском.

Також великим попитом користується льон і шовк. Льон – тканина, за якою складно доглядати, і якщо він помнеться, то попрасувати його буде важко. Водночас він дарує справжній комфорт: взимку ви не замерзнете, а влітку з такою білизною не буде спекотно. Говорячи про шовк, то білизна з нього має шикарний вигляд, але тільки якщо білизна високої якості.
Вивчіть якість і надійність швів постільної білизни

Обов’язково огляньте всі шви. Вони мають бути подвійні. Запам’ятайте, що необроблений край – ознака неякісного товару.

Зверніть увагу на дизайн

Комплекти постільної білизни в магазині le-vele.com.ua представлені у величезному асортименті. Вони відрізняються не тільки розмірами, а й забарвленням і дизайном. Тут немає будь-яких правил і обмежень. Вибирайте комплект, який подобається вам. Але логічно, що діткам можна підібрати білизну з улюбленими мультяшними героями. Психологи ж рекомендують вибирати спокійні забарвлення, щоб швидко зануритися у світ сну.

Якість фарби постільної білизни

Занадто яскраві малюнки можуть дуже швидко випратися. Зверніть увагу на етикетку від виробника, де буде вказано максимальна температура прання. Якщо його можна прати за температури 60 градусів, значить барвник стійкий. До слова, недоброякісні виробники використовують дешеві фарби, які можуть на ранок залишити неприємний слід на шкірі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus