USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Популярний туристичний порт Греції заповнили сотні тисяч мертвих риб

29 Серпня 2024 23:38
Популярний серед туристів грецький порт Волос опинився на межі екокатастрофи, оскільки затоплений сотнями тисяч мертвих риб.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Guardian. Влада Волоса каже, що це може стати причиною екологічної катастрофи для інших видів.

Мертва риба створила багатокілометрове «покривало» в районі порту і стала причиною сильного смороду. Зараз влада намагається прибрати її, перш ніж запах досягне прилеглих ресторанів і готелів. За останні 24 години було зібрано понад 40 тонн.

Мер Волоса Ахіллеас Беос сказав, що запах був нестерпним, і звинуватив уряд у тому, що він не взявся за проблему до того, як вона досягла його міста.

Читати ще: Через екстремальну спеку в Греції – спалах коронавірусу. Є смертельні випадки

Експерти заявили, що проблему спричинили історичні повені минулого року, які наповнили прилегле озеро. Однак через подальшу посуху вода в озері різко відступила, змусивши прісноводну рибу рухатися до порту Волос, води якого впадають в Пагасейську затоку і Егейське море, де ця риба не може вижити. При цьому в гирлі річки, що веде до Волоса, не було встановлено захисну сітку, і коли риба потрапила в море, солона вода, імовірно, вбила її.

Читати ще: Грецію охопили смертельні пожежі через аномальне підвищення температури

Місцеві власники готелів і ресторанів у Волосі скаржаться на критичне падіння обороту внаслідок різкого зменшення кількості туристів у місті.

«Ситуація з цією мертвою рибою стане для нас смертю, – сказав президент місцевої асоціації ресторанів і барів Стефанос Стефану. – Який відвідувач приїде в наше місто після цього?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus