USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Попри втрату руки, прагне повернутися на фронт: військовий з Волині отримав «Золотого хреста» від Залужного

26 Грудня 2023 15:37
Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Золотий хрест» відзначено молодшого сержанта з села Заріччя Володимирського району Тараса Ліпейка.

Про це повідомили у Володимирській міській раді.

Привітав військовослужбовця із такою важливою нагородою міський голова Ігор Пальонка, від імені усієї громади подякував йому за захист, мужність і звитягу та подарував як оберіг ікону «Всіх святих землі Волинської».

Тарас Ліпейко багато років присвятив роботі у ПрАТ «Волиньобленерго», а на момент повномасштабного вторгнення працював уже за кордоном. Повернувшись додому, у липні 2022 року чоловік добровільно став на захист України – пішов служити у 39-й зенітний ракетний полк, де був начальником радіолокаційної станції.
У вересні цього року під час боїв на Запорізькому напрямку отримав поранення внаслідок ураження російським безпілотником «Ланцет». Мав численні травми, значний опік тіла, контузію, найважче ж – втратив ліву руку, яку лікарі змушені були ампутувати у дніпровській лікарні імені Мечникова.

Читати ще: Волинянин Віктор Балюк отримав «Золотий хрест» від Залужного

Протягом кількох місяців молодший сержант перебував на лікуванні у Запоріжжі, Києві, Львові. Нині ж очікує на протезування в реабілітаційному центрі «Галичина», що на Львівщині.
Усіляко підтримує чоловіка на шляху одужання його дружина Лариса, а також син і донька, які нині здобувають освіту у вишах.

А після реабілітації Тарас Ліпейко хоче повернутись на службу. Впевнений, що протез не стане йому на заваді.

«Треба усім іти воювати, – каже воїн і додає: – Мусимо ворога зупинити там, на сході, а не чекати, поки він прийде убивати українців сюди».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Редько Показати IP 26 Грудня 2023 20:10
Нехай Пальонка сам покаже як тре воювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus