USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Поплатився чималою сумою: волинський селянин отримав кримінал через п’ять зрубаних дерев

Сьогодні 06:42
Волинський селянин отримав кримінальну справу через п’ять незаконно зрубаних дерев. Це обійшлося йому в чималу суму грошей, які витратив на штраф, відшкодування збитків і судові витрати.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

Встановлено, що 22 квітня близько 05:00 години Дмитро Я. без спеціального дозволу зрізав п’ять сосен. Сталося це в лісовому масиві неподалік села Прохід Ковельського району.

Читати ще: З волинянина, який зрізав три дерева в заповіднику, стягнули 200 тисяч гривень

Чоловік розпиляв стовбури на колоди та погрузив на причіп автомобіля «Москвич». Після цього повіз деревину на територію домогосподарства, де його знайшли працівники лісової охорони та поліції.

Своїми діями обвинувачений завдав шкоди Ратнівському лісомисливському господарству ДП «Ліси України» на загальну суму 48 530 гривень. Він відшкодував збитки, визнав вину та уклав угоду з прокурором.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Чоловіка судили за ч. 1 ст. 246 КК України, тобто за незаконну порубку дерев у лісах та їх перевезення.

Дмитра Я. визнали винним, призначивши йому 17 тисяч гривень штрафу. Ще 15 тисяч чоловік заплатить державі за залучення експертів.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus