USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Понад сто років на варті рубежів: луцькі прикордонники відзначили річницю заснування загону

12 Липня 2022 13:34
104-ту річницю заснування підрозділу відзначили 11 липня волинські охоронці державного кордону – Луцький прикордонний загін.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Своє літочислення 6 Луцький прикордонний загін веде з липня 1918 року, відколи було створено Волинську прикордонну бригаду.

З нагоди Дня частини привітати тих, хто стоїть на варті державного кордону України, прийшли представники сил оборони, поліції, обласної і міської влади та духовенства. Від імені обласного депутатського корпусу повагу прикордонникам засвідчили голова Волиньради Григорій Недопад та його заступник Григорій Пустовіт.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників цілісності та суверенітету країни, а також поклали квіти до постаменту Героям-прикордонникам.
Під час скромної урочистості командир підрозділу Сергій Лозінський звернувся зі словами вдячності до особового складу, а також усіх, хто в ці непрості часи допомагає прикордонникам.

«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто присвятив своє життя прикордонній службі та з честю і гідністю виконує завдання з охорони державних рубежів у зоні відповідальності. Наша велика подяка за підтримку місцевому населенню, Збройним силам та поліції – за взаємодію, представникам влади – за усіляку допомогу, а ветеранам служби – за мотивацію особового складу», – констатував полковник Сергій Лозінський.
Про виняткову важливість служби із захисту національних інтересів держави говорив і очільник обласної ради Григорій Недопад.

«Я втретє присутній на урочистостях з нагоди заснування Луцького прикордонного загону, але, напевно, всоте відвідав підрозділ, відколи почалася широкомасштабна війна. Ми, мешканці прикордонної Волині, чітко розуміємо, кому дякувати за можливість спокійно засинати і прокидатися. Ми також усвідомлюємо, що на оборону країни сьогодні повинні працювати не лише військові, а й уся наша громада», – зазначив голова облради.
Він також вручив відзнаки обласної ради та цінні подарунка кращим військовослужбовцям.

Державні нагороди, ювілейні медалі, подяки і грамоти за мужність та відвагу, ініціативу і старанність, проявлені під час виконання службово-бойових завдань, відмінну і багаторічну службу прикордонники отримали і від Держприкордонслужби України, обласної військової адміністрації, командування загону та інших військових з’єднань.
Окрім того, Митрополит Луцький та Волинський Михаїл відзначив двох офіцерів церковним орденом «За жертовність».

«Вже втретє маю нагоду і честь вітати вас зі святом. Сподіваюсь, надалі ми будемо відзначати його з миром у нашій державі. Я дякую вам за терпіння, мужність і роботу, яку ви виконуєте на відмінно. Завдяки вам наш кордон міцний і відсіч буде достойною, якщо хтось спробує це змінити. Міцного здоров’я, спокою і злагоди вам і вашим родинам та нехай оберігає вас Бог. Дякую за службу! Слава Україні!» – звернувся до прикордонників голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus