USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Понад півтора року навчались дистанційно: у громаді на Волині 7 шкіл відновили очне навчання

15 Вересня 2023 21:04
Усі сім шкіл Головненської громади, що на Косельщині, з першого вересня розпочали очне навчання. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну діти навчались дистанційно.

Розповів Суспільному керівник гуманітарного відділу громади Віталій Марчук.

Згоранський ліцей, який є навчальним закладом Головненської громади, теж не працював. Протягом літніх канікул у ліцеї зробили два евакуаційних виходи з приміщення та, попри відсутність укриття, знайшли місце, де перебуватимуть учні та персонал під час повітряної тривоги, каже директорка навчального закладу Олена Демидюк.

«Є укриття, це дім молитви, з яким ми укладали договір», – каже директорка.
Дві доньки Олесі Жалніної навчаються у місцевому ліцеї. Мама розповідає, що радіє очному навчанню дітей. Каже, що коли є очне навчання, то діти дисципліновані, вони не порушують графік, в них є відповідальність. Звичайно, що очне навчання набагато краще, додає жінка.
На уроці української літератури в 11 класі вчителька Світлана Купира розповідає про життя та творчість Павла Тичини. Говорить: ніщо не замінить очної форми навчання.
«Є різниця, адже очне навчання дає нам більше знань, ми можемо за допомогою до вчителя звернутись», – каже одинадцятикласниця Ярослава Оліщук.

Зі слів директорки Олени Демидюк, у Згорани щодня шкільний автобус довозить на навчання дітей з чотирьох навколишніх сіл. Усього в ліцеї є 15 класів, де навчається 286 учнів та працює 33 педагоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus