USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Понад 95% українських військовополонених в Росії зазнали тортур, – ООН

Сьогодні 21:01
ООН зазначає, що понад 95% українських військових зазнали тортур в російському полоні. Організація паралельно наголошує, що в Україні табори для полонених відповідають нормам гуманітарного права.

Про це заявила очільниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл в ефірі нідерландського телеканалу NOS, передає Кореспондент.

«Полонені зазнають тортур під час першого допиту. Їх б’ють металевими прутами та палицями, роздягають, жорстко б’ють електричним струмом. Це жахливо. Безумовно, це найгірше, що я бачила за 20 років своєї кар’єри під час відвідини полонених від імені ООН. Таке сталося з більш як 95% українських військовополонених. Це прирівнюється до воєнного злочину», – підкреслила чиновниця.

Читати ще: Морили голодом, стріляли, спускали собак. Українські полонені розповіли, як їх катували росіяни

За її словами, інформацію про перебування в полоні українських військовополонених найчастіше збирають під час розмов вже після їхнього повернення.

Натомість до російських військовополонених моніторингова місія має прямий доступ та може безпосередньо оцінити місце утримання.

«Українська влада надає нам доступ до таборів і тимчасових в’язниць для військовополонених. У перші дні там були деякі проблеми, проте за останні 1,5 року ми спостерігали умови утримання, які відповідають нормам гуманітарного права війни», – наголосила глава моніторингової місії.

Як інформували, 17 липня з російського полону у результаті обміну повернули ще 95 українців. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus