USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Понад 80 волинян відправились служити в армію за контрактом

31 Січня 2017 11:57
Військові комісаріати Волинської області 28 та 29 січня 2017 року направили до навчальних центрів Сухопутних військ Збройних Сил України більше 80-ти волинян, які прийняли рішення проходити військову службу за контрактом. До речі, це перше таке відбуття волинян до війська цього року. Зокрема з території Волинського обласного військового комісаріату було відправлено 13-ть жителів м. Луцька, Луцького та Ківерцівського районів.

Про це повідомили у відділі по роботі з особовим складом та громадськістю Волинського обласного військового комісаріату.

Перед самими відправленням з майбутніми контрактниками поспілкувався військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату полковник Василь Худик. Він побажав хлопцям легкої служби, з честю виконувати священний обов’язок захисту Батьківщини, та обов’язково повернутися додому живими та неушкодженими.

Разом із іншими хлопцями йде до війська по контракту і житель Луцького району сержант запасу Ігор Макарчук, який після підготовки у навчальному центрі проходитиме службу в одній з частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Як зазначає сам Ігор, військова служба для нього не нова,

адже з липня 2015 року по жовтень 2016 року проходив військову службу по мобілізації в Державній прикордонній службі України на Українсько-Білоруському кордоні. Після звільнення повернувся на підприємство, де працював раніше.

- Хоч робота і хороша, проте вирішив повернутися на військову службу, але вже у бойову частину. Адже в країні досі триває війна і поки дозволяє вік і здоров'я потрібно її захищати. Та й з теперішніми змінами у законодавстві за мною зберігається місце роботи та середній заробіток. Родина звичайно переживає за мене і моє бажання піти на військову службу за контрактом хоч і сприйняла з відчуттям тривоги, та все ж таки поставилась із розумінням, – розповів Ігор Макарчук.

- Спочатку думав служити у механізованих підрозділах чи у морській піхоті, адже строкову службу проходив у морській піхоті Північного флоту тоді ще радянського Союзу. Але через вік, а мені вже 44 роки, не впевнений що впораюся з поставленими завданнями і фізичними навантаженнями, та й через свою статуру мені мабуть буде незручно всередині бронетехніки.

Тому й вирішив піти в артилерію, адже подавати снаряди та заряджати гармату я можу робити без проблем. Та й багато моїх односельців та колег по роботі проходили та проходять службу в артилерійській частині. Саме вони і допомогли мені взяти письмову згоду на проходження служби у командира частини, де після підготовки у навчальному центрі я проходитиму службу.

- Впевнений також, що підготовка у навчальних центрах потрібна, адже на контракт зараз ідуть люди різні, хтось вже проходив службу в зоні АТО, хтось відслужив тільки строкову службу, а дехто й взагалі не служив, тому усім потрібно підтягнути свій рівень військової підготовки, комусь тільки пригадати, а комусь і з нуля опановувати військову справу.

Відповідно до розпорядження Начальника Генерального Штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка – всі громадяни, які укладають контракти на проходження військової служби, мають пройти підготовку у навчальних центрах Збройних Сил України. Термін підготовки – від 10 до 45 днів в залежності від спеціальності та посади на якій кандидат проходитиме військову службу у військовій частині, індивідуальної військової підготовки та навченості (проходження військової служби раніше, служба в під час мобілізації, участь в АТО). Після підготовки у навчальних центрах, вже як військовослужбовці військової служби за контрактом вони будуть направлені у військові частини для проходження подальшої служби.

Додатково повідомляємо, що Волинський обласний військовий комісаріат запрошує на військову службу за контрактом до Збройних Сил України. Для солдатів та сержантів, які будуть проходити військову службу в бойових частинах заробітна платня - від 7000 до 95000 грн., для офіцерів - від 9500 до 16000 грн. Крім того, для військовослужбовців, які виконують завдання в зоні АТО отримують надбавки: 2-га лінія оборони – 2400 грн., 1-ша – 6000 грн. Держава гарантує продовольче, речове та інше забезпечення, правовий і соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей. Бажаючих просять звертатись до військових комісаріатів за місцем приписки або до обласного військового комісаріату за адресою: м. Луцьк, вул. Теремнівська 85а, телефони: (0332)75-03-52, (095)012-42-15.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
51 омбр(розформ) Показати IP 31 Січня 2017 13:02
Ото досягненя найшли чим пишатись пахарі воєнкоматовські.В 1944 році з Волині було мобілізовано на реальний фронт 107 тисяч чоловік. Відправте Кузьму в пехоту хай хоч рік послужить засидівся він там ......
Кастрюлька Показати IP 31 Січня 2017 13:22
Чото не густо... А видок у воинов... Под винным магазином, до открытия таких наблюдал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus