USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Понад 8 мільйонів на небезпечний жир та соки: у Рівному – скандал із закупівлями

24 Липня 2023 23:26
У Рівному з’ясовують, чи ефективно й законно чиновники використали понад 8 мільйонів гривень. Ці гроші виділили торік на закупівлю продуктів для «Пунктів незламності» на випадок імовірного блекауту.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«З цвіллю, шматками, в пакетах. Це жир, який закупили, щоб годувати рівнян в імовірний блекаут. 10 з половиною тонн за мільйон 200 тисяч гривень. Ці фото ТСН отримала з власних джерел. Самим побачити цей жир наразі не можна – він під арештом поліції. Та саме з нього почалися перевірки закупівель продуктів для ймовірного блекауту в Рівному», – розповідає кореспондентка ТСН Анна Махно.

Комісія з перевірки

«Що це за жир, яка торгова марка, щоб ми могли порівняти ціни, адекватно там заплатили за один кілограм чи ні, і в результаті виявилося, що нам надати немає що», – каже керівниця ГА «За чесний тендер» Мирослава Примак.

І тоді вже за перевірку взялася служба аудиту. Зізнаються, що коли лише поглянули на смалець, були приголомшені: упакований неналежним чином, не ідентифікований. Він був у ящиках в целофанових пакетах.

До комісії долучили фахівців Держпродспоживслужби, які зробили висновок.
«Жири тваринні є неякісні та небезпечні», – повідомив Анатолій Карп’юк, керівник управління західного офісу Держаудитслужби Рівненщини.

Коли почали шукати, хто поставив такий продукт, з’ясували, що жир купили у ФОПа. А той придбав його в іншого підприємця, який, своєю чергою, начебто закупив його на заводах. Але там, як виявилося, про це не знали.

А як щодо соків за понад два мільйони?

Та запитання в аудиторів не лише до жиру, а й до соків, закуплених на понад 2 мільйони 100 тисяч гривень.

Як стало відомо, літр соку на заводі коштує 20 гривень, а купили його по 40. Бо хотіли «як краще», пояснюють у департаменті. Мовляв, через постачальника було зручніше і швидше.

Недовірою аудиторів у департаменті вкрай незадоволені і вже подали позов у суд. Водночас поліція почала своє розслідування.

Якщо знайдуть винних, їм загрожує до 8 років за ґратами. Що ж робити із зіпсованим жиром та тонною підгнилих буряків, які підприємець обіцяв замінити? В департаменті економічного розвитку ще вирішують, але планували їх також відправити на схід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Липня 2023 11:51
До поносу годувати гадів тим жиром. Доки не вдавляться чи не вмруть від обезводнення внаслідок поносу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus