USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Понад 70% українських біженців у Литві планують повернутися додому

26 Червня 2024 08:25
Понад 71% українських воєнних біженців у Литві мають намір повернутися додому, коли це буде безпечно. Ще 12% українців не визначилися.

Про це повідомляє LRT з посиланням на результати опитування, проведеного вільнюським офісом Міжнародної організації з міграції.

Згідно з результатами дослідження, щодо планів у найближче півріччя 79% опитаних сказали, що мають намір залишитися в Литві, 20% – не впевнені у своїх планах, 1% – планують виїхати у найближчі пів року.

Своєю основною потребою 60% респондентів назвали фінансову підтримку, 43% – мовні курси, 36% – зайнятість, 34% – послуги охорони здоров’я, 25% – довгострокове розміщення.

Читати ще: Українцям у Литві продовжили тимчасовий захист

Голова представництва МОМ у Литві Ейтвідас Бінгяліс зазначив, що 62% українців називають мовний бар’єр однією з головних перешкод під час пошуку роботи. Іншими перешкодами для працевлаштування українці називають здоров’я та сімейні обставини (по 20%).

За даними дослідження, 45% українців працевлаштовані, 15% самі створили собі робочі місця, решта шукають роботу.

Дослідження DTM фінансується Бюро з народонаселення, біженців та міграції США.

За два роки від початку повномасштабної війни Росії проти України до Литви прибуло майже 87 тис. українських громадян.

Читати ще: Яким українці бачать майбутнє країни через 10 років: опитування
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 26 Червня 2024 08:59
Чому ніхто не проводить опитування на рахунок виїзду за кордон серед чоловіків в Україні? Напевно тому, що результати опитування будуть не зручні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus