USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Понад 60 країн вимагають евакуації людей з Афганістану

16 Серпня 2021 09:43
Більше 60 країн вимагають вільного повернення своїх громадян і афганців з Афганістану після захоплення влади талібами.

Зокрема, із спільною заявою про це виступили Україна, США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Корея, Литва, Польща, повідомляють у Держдепартаменті США, пише Gazeta.ua.

«Враховуючи погіршення безпеки, ми закликаємо всі сторони поважати й сприяти безпечному та впорядкованому від’їзду іноземних громадян і афганців, які бажають покинути країну. Ті, хто наділений владою і владою по всьому Афганістану, несуть відповідальність за захист людського життя і власності, а також за негайне відновлення безпеки та громадянського порядку», – йдеться в заяві.

Також лідери країн наполягають на тому, щоб дороги, аеропорти та прикордонні переходи в Афганістані залишалися відкритими.

«Афганський народ заслуговує жити в безпеці та з гідністю. Ми в міжнародному співтоваристві готові їм допомогти», – йдеться в повідомленні.

15 серпня бойовики «Талібану» захопили стратегічно важливе місто Джелалабад в Афганістані та увійшли до Кабулу.

Глава МВС Саттар Мірцквал повідомив, що атакувати Кабул не будуть, зміна влади пройде мирним шляхом. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку і вилетів до Таджикистану.

Посольства іноземних держав в Кабулі атакували тисячі людей, які хочуть покинути країну через наступ талібів. Найбільше охочих отримати візу біля посольств Туреччини та Ірану.

Бойовики руху «Талібан» звільняють в’язнів з найбільшої в Афганістані в’язниці Пул-е-Чархі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus