USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Понад 50 тисяч волинян вже отримують субсидію на опалювальний сезон

Сьогодні 14:49
Більше ніж 50 тисячам волинян вже призначили субсидію на опалювальний сезон 2024-2025 років.

Про це повідомила начальниця сектору організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Світлана Моць під час брифінгу в ОДА.

За її словами, з 1 жовтня розпочався автоматичний перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Наразі субсидію отримують 50 438 волинян. У літній період ця цифра становила 26 тисяч осіб.

Разом із тим, волинянам, які не були одержувачами цієї допомоги від держави й лише планують її отримати, потрібно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України. Також мають звернутися ті особи, які отримували житлову субсидію і в них відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб домогосподарства.

«Для призначення житлової субсидії враховують доходи за перший та другий квартали цього року. А пенсіонерам, які не мали інших доходів, окрім пенсії, враховують суму пенсії за серпень», – зазначила Світлана Моць.

Читати ще: Чи можуть забрати субсидію, якщо людина виїхала за кордон. Пояснення ПФУ

Подати документи на призначення житлової субсидії можна кількома способами:

- особисто, звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду України;

- поштою на адресу територіального органу Фонду: м. Луцьк, Київський майдан, 6;

- онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи мобільний застосунок «Пенсійний фонд»;

- через уповноважених посадових осіб територіальних громад, центри надання адміністративних послуг та через портал «Дія».

Щодо термінів, то у разі подання документів до 30 листопада (включно) субсидію призначають з початку опалювального періоду. А якщо звернутися з 1 грудня, то з місяця, в якому було звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus