USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Понад 400 людей, які пережили зґвалтування від окупантів в Україні, анонімно звернулися по допомогу. Як це зробити

19 Квітня 2022 11:12
З 1 квітня за підтримки ЮНІСЕФ в Україні розпочала роботу спеціальна телефонна лінія Уповноваженого для надання психологічної допомоги. На лінії працюють п’ять професійних психологів.

Про це повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, передає ТСН.

За її словами, за два тижні роботи на лінію звернулися понад 400 осіб. Більшість дзвінків – від жителів звільнених на Київщині Бучі, Ірпеня, Гостомеля.

Читати ще: Жінок ґвалтували і вбивали: звірства своїх солдатів на Київщині зупиняли навіть самі росіяни

«Люди звертаються по допомогу переважно у зв’язку зі статевими злочинами, тортурами та знущаннями і стосовно них самих, і щодо близьких осіб, зокрема дітей. Кожне звернення – це жахлива оповідь скаліченого життя та безпрецедентної жорстокості рашистських окупантів. Кількість звернень по психологічну допомогу щодня зростає», – повідомила Денісова.

Читати ще: Розстрілювали, ґвалтували та катували: у мережі знайшли фото рашистів, які чинили звірства в Бучі

Наразі разом з ЮНІСЕФ опрацьовують можливість залучення до роботи телефонної лінії психіатра.

Якщо ви або ваші рідні потребують допомоги психолога, звертайтеся за номером +380 (66) 037 97 08 (у месенджери чи телефоном). Допомога повністю конфіденційна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus