USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Понад 40 виїздів щороку: як працює одна з пожежних команд на Волині

18 Серпня 2023 19:06
Понад 40 виїздів на надзвичайні ситуації щороку здійснюють колківські рятувальники. Здебільшого виїздять на гасіння пожеж.

Від початку року підрозділи 27 разів виїжджали на пожежі та чотири – на відкачування води. Про це розповів Суспільному начальник місцевої пожежної команди Віталій Гайдучик.

До Колківської територіальної громади входить 28 населених пунктів, у них проживає понад 22 тисячі громадян, каже заступник селищного голови Михайло Лобода. Місцева пожежна команда три роки перебуває на балансі селищної ради, на її фінансування передбачено понад три мільйони гривень.
«На території Колківської громади створено сім підрозділів пожежної охорони. У нас специфічний такий район, підрозділи ДСНС розташовані трохи віддалено, Маневичі на відстані 25 кілометрів, Ківерці – 35 кілометрів, Рожище – 45 кілометрів, — каже Віталій Гайдучик, — тому, коли приїжджає аварійно-рятувальна служба, то наші підрозділи місцевої пожежної охорони вже гасять пожежі».
Читати ще: Волинські рятувальники здобули Кубок України з пожежно-прикладного спорту

У Колківській місцевій пожежній частині працює 10 рятувальників, на зміні чергують по дві людини. У користуванні бригади – старий пожежний автомобіль.

«Удвох справляємося, але бажано, щоб більше було на виїзді, тому що раніше один сидів на пульті, і у випадку повторної пожежі виїжджав другий автомобіль, наразі у нас такого немає», – каже начальник варти Михайло Рейкін.
З його слів, за 15-20 хвилин пожежна бригада може дістатися у найвіддаленішу точку територіальної громади, щоб ліквідувати вогонь чи будь-яку іншу надзвичайну ситуацію.
Для ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах повномасштабної війни підрозділи Колківської місцевої пожежної охорони відпрацьовують навички на тренувальних зборах, пояснює говорить Віталій Гайдучик. Нині, каже, два рятувальники їхньої команди – у складі зведеного загону виконують аварійно-рятувальні роботи у Херсоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шановні Показати IP 18 Серпня 2023 20:42
Міщани ви недано стали уже луцькими. Ну негоже вам показувати застарілу радянську техніку, гляньте скільки у вас міліонерів. Ви б ще трактор показали з постамента

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus