USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Понад 300 волинських фермерів подали заявки на отримання держдопомоги. Як це зробити

16 Вересня 2022 17:49
Більше 300 волинян подали заявки на отримання державної допомоги сільгоспвиробникам. На держдопомогу можуть розраховувати фермери, які обробляють понад гектар угідь або ж мають більше трьох корів.

Про це розповіла Суспільному спеціалістка відділу агропромислового управління області Оксана Шпак.

Зі слів Оксани Шпак, сільгоспвиробникам платитимуть за гектар оброблюваних угідь 3 100 гривень, за одну корову – 5 300. Заявки на платформі «Державний аграрний реєстр» прийматимуть до 15 листопада цього року. В заявці потрібно вказати рахунок і цифровий підпис.

«Цифровий підпис найголовніше. Також треба, аби були ідентифіковані корови та повністю оформлені земельні ділянки. Ще треба мати витяг з державного реєстру речових прав. Якщо власник володіє земельною ділянкою сільськогосподарського призначення та утримує від трьох корів, то він може скористатися лише одним напрямком», – додала спеціалістка відділу агропромислового управління області.

Леонід Борейко з села Баківці утримує понад 30 одиниць великої рогатої худоби. Каже: теж подав заявку на допомогу. Розраховує отримати дотацію у розмірі 143 тисячі гривень від держави.
«В інтернеті воно підтягнулося, реєстр зробило. У воєнний час, якщо ми отримаємо ті гроші, то це буде дуже добре, будемо дуже здивовані. Зараз соляра і все дороге, а отримати 100 і більше тисяч для села – це гроші», – говорить Леонід Борейко.

Зі слів Оксани Шпак, чимало власників земель – люди пенсійного віку, які не мають електронних підписів або ж доступу до інтернету. Через це виникають труднощі у реєстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus