USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Понад 30 нагород: збірна Волині стала кращою на всеукраїнських змаганнях із плавання

5 Червня 2024 12:02
35 медалей і перше командне місце здобула збірна Волині на фінальних змаганнях із плавання серед дітей з інвалідністю, які 31-й раз відбуваються за програмою Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе».

Щоразу волиняни є активними учасниками і завжди серед лідерів, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинська збірна була однією з найчисельніших із 19-ти делегацій України. До складу команди увійшли 12 спортсменів від 10 до 15 років. Змагалися від Волині дев’ятеро лучан та троє ковельчан.

Як наголосив тренер Олег Галій, серед учасників були й досвідчені спортсмени, і новачки. Але кожен виступив достойно.

«Діти показали гарні результати, здобули 35 медалей: 22 золоті, десять срібних і три бронзові. Плавали на дистанціях у 200, 100 та 50 метрів», – зазначив тренер.

Читати ще: Відзначили спортсменку, яка вперше представляла Волинь на Дефлімпійських іграх

Першим фінішував на різних трьох дистанціях Станіслав Усс. Хлопець має порушення зору, проте це не було для нього перешкодою, щоб стати триразовим чемпіоном.

«Я зайняв три перших місця на дистанціях 200 метрів комплексного плавання, 100 та 50 метрів брасом. Їхав лише за перемогою. Також хотів поглянути, як пливуть інші суперники. Вважаю, що кожна людина має вміти плавати», – розповів Станіслав Усс.

11-річний Сашко Ковальчук п’ять років займається плаванням, не вперше на таких змаганнях. Минулого разу виборов три медалі, а цьогоріч додав до своєї скарбнички ще три. Хоча, як зізнається, не зміг показати свій кращий час у запливах.

«На жаль, я захворів перед змаганнями, то не зміг показати кращий час. У моїй групі були складні суперники. Мене підтримують батьки, хочуть, щоб далі займався цим видом спорту», – поділився плавець.

Гордиться успіхом свого сина Тимофія Олександр Матвійчук. З народження в хлопчика відсутнє праве передпліччя та кисть. Тому, аби забезпечити якісний фізичний розвиток, віддали на плавання.

«Плавання нам порадили для реабілітації, коли сину було п’ять років. Потім він дуже швидко навчився і вирішили продовжити займатися», – пригадав батько.

Читати ще: Єдина українка: лучанка Яна Беломоіна здобула право змагатися на Олімпійських іграх в Парижі

Цього разу діти мали можливість позмагатись у чудових умовах та відпочити, адже спартакіада тривала на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру в Карпатах із новим сучасним басейном, спеціально обладнаним для дітей та людей з інвалідністю.

«Там високогір’я. Це 800 метрів над рівнем моря, унікальні природні умови, що дозволяють паралімпійцям і дефлімпійцям показувати чудові результати. У змаганнях від Волині брали участь діти в чотирьох нозологіях: порушення розумового і фізичного розвитку, опорно-рухового апарату, порушення зору і порушення слуху», – зазначив директор Волинської обласної ДЮСШ для осіб з інвалідністю Андрій Рожок.

Спортивний захід проводиться з метою підтримки дітей з інвалідністю, розвитку їхніх фізичних можливостей. Юні спортсмени з радістю беруть участь у таких змаганнях. І саме вони згодом стають основою паралімпійської збірної та захищають честь України на світових першостях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus