USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Понад 30 дітей з Харківщини, які днями прибули на Волинь, заселили у санаторій

11 Червня 2024 10:21
Днями на Волинь прибув другий евакуаційний потяг з Харківської області. Ним приїхали 12 сімей, під опікою яких є 31 дитина, евакуйована з населених пунктів Вовчанської, Шевченківської, Кіндрашівської, Золочівської та Вільхуватської територіальних громад Харківської області.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Дітей та дорослих зустріли рятувальники, волонтери, представники ЮНІСЕФ, медики і поліцейські.

«Усі прибулі організовано поселені до санаторію у Ковельському районі. Необхідну гуманітарну допомогу сім’ям забезпечили громадські організації «SOS Дитячі містечка України» та UNICEF Ukraine», – повідомив Погуляйко.

Він зазначив, що це другий евакуаційний потяг, яким прибули діти із небезпечних прифронтових територій. Всього на Волині зараз проживає 29 вимушено переселених сімей, з яких 41 дорослий виховує 81 дитину. Це прийомні сімʼї, дитячі будинки сімейного типу, родини опікунів.

Читати ще: На Волинь прибув перший евакуаційний поїзд із Харківщини

«Безпечне життя для дітей – один з пріоритетних напрямків нашої спільної роботи із Харківською ОВА. Дякую усім, хто забезпечив швидку організацію переїзду, прийом та емоційну підтримку родинам», – додав Юрій Погуляйко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus