USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Понад 26 років служив прикордонником: загиблому на війні волинянину просять надати звання Героя України

2 Серпня 2024 22:02
На сайті Президента зареєстровано петицію про надання звання Герой України (посмертно) штаб-сержанту, інспектору вищої категорії Волинського загону Державної прикордонної служби Олександру Денисюку.

Про це повідомила Володимирська міська рада.

У 2014 році прикордонник брав участь у антитерористичній операції в районі населеного пункту Красна Талівка на Луганщині.

З перших днів повномасштабної війни служив на залізничній станції Ягодин (Римачі), де щоденно евакуаційним потягом з різних куточків України покидали свою Батьківщину жінки і діти, шукаючи порятунку. Переживав той біль за кожного з них.

З лютого 2024 року штаб-сержант був відряджений до операційної зони оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» з метою виконання спеціальних завдань із відсічі збройної агресії російської федерації проти України, в підпорядкування 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України.

Мужньо виконуючи свій військовий обовʼязок, Олександр Денисюк загинув 5 квітня 2024 року внаслідок мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання на Новопавлівському напрямку (населений пункт Новомихайлівка). Чоловік віддав службі у прикордонних військах більше 26 років.

Читати ще: Ніхто не стримував сліз: у Володимирі попрощалися із загиблим прикордонником Олександром Денисюком

«Ми усі пишаємося нашим Олександром, його мужністю, незламністю, силою духу. Пане Президент, від імені двох донечок, дружини, батьків просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) штаб-сержанту, інспектору вищої категорії – начальнику протитанкового відділення третього відділу прикордонної служби швидкого реагування 6 прикордонного Волинського загону, 11.01.1979 року народження», – зазначає авторка петиції Ірина Денисюк.

Для розгляду петиції необхідно набрати 25 тисяч голосів за 90 днів. Підтримати її можна за покликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus