USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Понад 2,5 тис. тонн: Україна попри війну оновила рекорд експорту лохини

11 Листопада 2022 23:18
Попри вторгнення російських окупаційних військ, пошкодження ними частини плантацій у центральних та північних регіонах країни, і загалом неймовірно складні умови українські садівники у 2022 році змогли збільшити обсяги експорту лохини до рекордних за всю історію.

Про це повідомили аналітики проекту EastFruit, пише УНІАН.

«Загальний експорт свіжої лохини з України у 2022 році перевищив 2,5 тис. тонн, збільшившись у півтора раза відносно 2021 року. Попередній рекорд експорту лохини з України, досягнутий у 2019 році, було перевищено на 11%. І це, попри те, що у 2022 році не було постачання лохини до Білорусі, яка до цього року була одним з основних ринків збуту», – зазначили експерти.

За їхніми словами, традиційно великим ринком для лохини з України була Польща. У 2022 році ця країна імпортувала з України у 2,2 раза більше ягоди, ніж роком раніше, а обсяг постачання досяг 1,35 тис. тонн за сезон: понад 50% усієї української лохини було відправлено до Польщі.

«Інші великі імпортери лохини з України – Нідерланди, Великобританія та Молдова – теж різко збільшили обсяги імпорту: на 80%, 68% та у 2,4 раза відповідно. Вперше оптові партії лохини з України вирушили також до Іспанії, Німеччини, Грузії та Фінляндії. А ось постачання лохини до країн, куди її доставляли раніше літаками – ОАЕ, Малайзія та Сінгапур, не здійснювалися у зв’язку з військовою агресією Росії проти України», – повідомили аналітики.

За підрахунками Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», за 8 місяців 2022 року частка агропродовольчої продукції в загальному експорті склала близько 47%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus