USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Понад 200 тисяч людей протестували проти COVID-паспортів у Франції

8 Серпня 2021 13:17
У суботу протестувальники пройшли ходою у містах по всій Франції четвертий вікенд поспіль, засуджуючи те, що вони вважають репресивними правилами, які змушують медичних працівників робити щеплення від COVID-19, а громадян – так звані «паспорти здоров’я».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Понад 230 000 людей взяли участь у протестах по всій Франції, що є найбільшою кількістю за останній місяць, повідомило міністерство внутрішніх справ.

Протестувальники зібралися на вулицях Парижа, Ніцци, Монпельє та інших міст, розмахуючи плакатами з написом «Ні диктатурі» та скандуючи «Макрон, ми не хочемо твоїх паспортів здоров’я».

У Ліоні поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, які в свою чергу закидали правоохоронців різними предметами.

Протести об’єднали різні групи людей проти законодавства президента Еммануеля Макрона, яке має на меті стримати четверту хвилю зараження COVID-19, що поширюється по Франції, та сприятиме відновленню економіки країни.

Серед протестувальників – ліві анархісти та ультраправі бойовики, залишки антиурядового руху «Жовті жилети», а також інші громадяни, які налаштовані проти вакцин або вважають, що паспорт здоров’я є дискримінаційним.

З понеділка французам доведеться пред’являти «паспорт здоров’я», щоб поїсти в ресторані, отримати доступ до невідкладної допомоги в лікарні або подорожувати міжміським поїздом. Вони вже потрібні для відвідування басейнів, музеїв та нічних клубів.

Учасники протесту у Франції звинувачують Макрона у тому, що він топче їхні свободи та неоднаково ставиться до громадян. Президент каже, що свободи тягнуть за собою відповідальність, яка включає охорону здоров’я інших.

За даними міністерства охорони здоров’я Франції, 9 з кожних 10 пацієнтів з COVID, які потрапили в реанімацію наприкінці липня, не були щеплені. Більшість французів підтримують «паспорт здоров’я», показують опитування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus