USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Понад 20 сортів овочів та ягідних культур: досвід фермерського господарства біля Луцька

Сьогодні 07:42
У селі Борохів Луцького району в фермерському господарстві вирощують баштанні, а також різноманітні овочі та ягоди. Загалом – понад 20 різних сортів.

Працюють на 20 гектарах поля, розповіла Суспільному співвласниця фермерського господарства Тетяна Плебанович.

З її слів, господарювати розпочали з 2015 року. Тоді вирощували кілька саджанців малини на гектарі землі. Цей досвід виявився безрезультатним, проте справи не полишили і взялися за інші культури: дині, червоні та жовті кавуни.

Цього року баштанні навмисне висадили пізніше, аби втримати ціну, розповіла Тетяна. Збиратимуть урожай за кілька тижнів.
«Основною ідеєю було знайти хороші сорти ягоди, знайти правильні, розумні сорти добрива і вирощувати якісний, екологічний, чистий, здоровий продукт. Ми знайшли партнерів, мій чоловік поїхав переймати досвід в інші країни», – провадить жінка.

Читати ще: «Кавун для нашого краю – нішева культура: з одного гектара можна зібрати до 40 тонн баштанних», – волинські аграрії

З повномасштабним вторгненням господарство не зменшило обсягів, а навпаки – розширилося. До 2022 року тут не вирощували овочів, нині почали працювати у теплицях.
«Ми сплачуємо податки, платимо заробітну плату, в нас є наймані працівники. Тому що держава почала надавати гранти, й ми теж скористалися цією можливістю», – каже Тетяна.

Нині в господарстві вже є дві теплиці. У них розпочали вирощувати полуницю та планують переходити з відкритого ґрунту в закритий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus