USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Понад 20 родин у Луцьку отримали допомогу від ЮНІСЕФ

23 Лютого 2024 12:16
22 родини, які проживають у Луцькій громаді й виховують дітей з інвалідністю, отримали 22 лютого допомогу від ЮНІСЕФ. Для них зібрали продуктові набори, а також пакунки з речами, засобами гігієни, товарами за попереднім запитом цих сімей.

Про це Суспільному розповіла представниця проєкту з забезпечення інтегрованих соціальних послуг Христина Латонова. З її слів, коробки з допомогою для кожної сім’ї різні: є і памперси, і тести для визначення рівня глюкози, і розвивальні іграшки, і пелюшки.

«Зараз така допомога вперше, але ми вже минулого тижня забезпечували ортопедичним взуттям деякі сім’ї. Ця допомога відбувається таким чином: ми беремо сім’ю і спілкуємося з ними протягом тривалого часу, дізнаємося їхні потреби – і це така першочергова потреба», – каже представниця проєкту.

Читати ще: На Волині сім’ї з дітьми отримали теплі пакунки від ЮНІСЕФ

Прийшла отримати допомогу разом із дев’ятирічним сином лучанка Юлія Шеломанова. «Дитина з особливими потребами. Сказали, що є така допомога, робили опитування. Ми проходили анкетування. Ми школярі, то треба навчатися, розвиватися», – сказала жінка.
Підтримка, котру надали від ЮНІСЕФ, дуже важлива, розповіла лучанка Вікторія Чирук. Жінка опікується 12-річним братом.
«Нам найбільше підійшов набір каструль, бо в нас сім’я велика, то це те, що нам потрібно. У вересні в нас тільки інвалідність, ми отримували так від служби захисту дітей і продуктові набори, і решту. А від ЮНІСЕФ недавно нас запросили», – зазначила жінка.

Читати ще: «Родина для кожної дитини»: у програмі від ЮНІСЕФ візьме участь 21 волинська громада

Отримала продукти та речі для дитини лучанка Ірина Данильцева. З її слів, у пакунку – іграшки, крупи, макарони, олія тощо. «Тут розвивальні іграшки, такий конструктор... Діти кашу люблять. Ще ігри, ковдру, сказали, можуть дати, канцелярія є», – зазначила жінка.
Як розповіла начальниця відділу соціальних проєктів управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцька Тамара Бондарук, допомогу від ЮНІСЕФ отримають 800 луцьких сімей. Вона додала, що наразі в Луцькій громаді проживають 1 384 сім’ї, котрі виховують дітей з інвалідністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus