USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Цьогоріч понад 1300 підприємливих громадян офіційно зареєстрували бізнес на Волині

Сьогодні 06:20
Під пильним податковим контролем перебувають громадяни, які здійснюють торговельну діяльність, але не поспішають проводити державну реєстрацію підприємництва.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Впродовж першого півріччя 2024 року фахівці управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС в області провели 248 інформаційних рейдів та обстежили 5402 місця здійснення підприємницької діяльності.

На ринках і стихійних місцях торгівлі, у торгових центрах, закладах громадського харчування, перукарнях, ремонтних майстернях та пилорамах податківці розповідали про обов'язок кожного суб’єкта господарювання виконувати вимоги податкового законодавства.

Ефект активного інформування та діалогу – 1331 фізична особа офіційно зареєструвала підприємницьку діяльність.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями товарів із застосуванням РРО/ПРРО та видачу відповідних розрахункових документів. Саме фіскальний чек є запорукою продажу якісного товару та сплати податків до бюджету.

Читати ще: Сезон триває: на Волині заготівля чорниці додала місцевим бюджетам понад 1,4 млн грн

До слова, у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП:

– Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

– подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

– сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».

«Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів», – спонукають податківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus