USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Понад 13% усіх ув’язнених підписали контракт із ЗСУ

Сьогодні 06:44
Після введення закону, який дозволяє певним групам ув’язнених підписувати контракт із ЗСУ, такою можливістю вже скористалися щонайменше 3611 засуджених.

Відповідні дані наводить NGL.media.

Аналіз судового реєстру вказує на те, що за три місяці після набуття чинності закону, 3611 ув’язнених вирішили звільнитися в обмін на військову службу. Це становить більш як 13% від загальної кількості ув’язнених у колоніях України (на 15 травня в українських колоніях і тюрмах перебували 27471 засуджений).

Міністр юстиції Денис Малюська раніше заявляв, що уряд планує мобілізувати не менше 4 тисяч засуджених.

Водночас найбільший потік охочих служити у ЗСУ спостерігався в останні два тижні травня, коли закон тільки набрав чинності.

Читати ще: ЗМІ назвали кількість мобілізованих на місяць

Стосовно характеру злочинів, то більшість з них були засуджені за крадіжки, грабежі, розбої та тяжкі тілесні ушкодження, включаючи ті, що призвели до смерті потерпілих. Майже всі вони служитимуть на стрілецьких посадах. Лише кілька з них виконуватимуть обов’язки санітарів, кухарів або водіїв.

17 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які вирішать підписати контракт із ЗСУ.

Повідомлялося, що засуджені, які будуть мобілізовані до армії, нестимуть службу виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus