USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Понад 120 померлих: у Конго оголосили спалах менінгіту

9 Вересня 2021 10:54
У північно-східному регіоні Демократичної Республіки Конго оголошено спалах менінгіту, від цієї хвороби в країні померло вже понад 120 людей.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує BBC.

Понад 100 осіб отримують лікування вдома і в медичних установах.

Перші випадки захворювання було зареєстровано в липні. Зразки, відправлені до Франції для скринінгу, показали, що бактерія, яка викликала цей спалах, могла спричинити великі епідемії.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що на локалізацію спалаху пішло більше часу через переконання населення, що він пов’язаний з чаклунством. Замість того, щоб звернутися за лікуванням, хворі переїжджали з одного місця на інше, сподіваючись, що хвороба не піде за ними.

Уряд ДР Конго і ВООЗ направили групу експертів у північно-східну провінцію Тшопо для стримування ситуації. Провінція є частиною «поясу африканського менінгіту», який проходить через континент від Сенегалу до Ефіопії й охоплює 26 країн. Деякі з цих регіонів уразливі для повторних спалахів, особливо під час посушливого сезону – з січня по липень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus