USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Понад 120 людей – без товарів і грошей: у Луцьку судять жінку за шахрайство у Facebook

Сьогодні 20:04
Довірливі люди купували товари, серед яких переважно одяг і взуття, у знайомих продавців із групи в соціальній мережі Facebook. Втім, лишилися без коштів і без покупок: сторінку продавчині «зламала» шахрайка, яка видурила в покупців гроші.

Нині спритниця знову на лаві підсудних, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Своєю бідою поділилася потерпіла пані Наталія. Жінка не з Луцька і приїхала в суд, аби відновити справедливість. Каже: замовила взуття дітям через Фейсбук у перевіреної продавчині, оплатила вартість товарів, але залишилася ні з чим.

«Виявляється, є люди, які примудрилися створити фейкові сторінки і здирати з людей гроші. Це сталося ще минулого року. 1300 гривень сплатила за дві пари взуття», – розповіла Наталія.

Читати ще: Інтернет-шахрайство: фахівці розповіли, як волинянам не потрапити до рук аферистів

Сама продавчиня, від імені якої діяла спритниця, написала заклик у фейсбук-групі, щоб її клієнти були уважнішими.

«Будьте обережні! Якщо хтось вам напише реквізити в месенджер від мого імені, то не вірте. Так працюють лише шахраї», – йдеться в дописі.

Як стало відомо на засіданні Луцького міськрайонного суду, довірливих покупців, які лишились і без грошей, і без товарів, є щонайменше 128. Троє потерпілих жінок прийшли на розгляд справи, хоч усі не місцеві.

Обвинувачена в шахрайстві вже мала судимість. Коли видурювала в людей гроші, то саме перебувала на іспитовому терміні. Зізналася судді: на її утриманні – четверо неповнолітніх дітей.

Читати ще: Без трактора і грошей: справу про шахрайство на Волині розглядають шостий рік

Потерпілі хочуть, аби спритниця повернула їм кошти, тому подадуть позови про відшкодування. А справу далі слухатимуть, об’єднавши два кримінальні провадження щодо обвинуваченої в одне.

«У судовому засіданні вирішували питання про об’єднання двох кримінальних проваджень щодо особи, яка звинувачується в шахрайстві. Суми невеликі, але кількість потерпілих – понад сотню. Найбільша сума – до 2000 гривень. Обвинувачена через продаж побутових товарів обманом заволоділа чужими коштами», – пояснив прокурор Олександр Шпота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus