USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Понад 100 тисяч експонатів: Великий Єгипетський музей частково відкрили через 20 років після початку будівництва

Сьогодні 00:33
Великий Єгипетський музей Каїру з найбільшою у світі колекцією давньоєгипетських артефактів частково відкрили для відвідувачів 16 жовтня. Там зберігається понад 100 тисяч експонатів, зокрема скарби з гробниці фараона Тутанхамона.

Про це пишуть BBC та The Associated Press, передає Бабель.

Помічник міністра старожитностей Аль-Таєб Аббас заявив, що з середи, 16 жовтня, музей щодня буде відкритим для чотирьох тисяч відвідувачів.

AP пише, що пробний запуск допоможе підготувати музей до повного відкриття – так зможуть виявити проблеми, які надалі потрібно залагодити, зокрема – які частини музею можуть стати переповненими.

Всього в музеї є 12 залів – усі їх класифікували за династіями та історичним порядком, у кожному буде представлено щонайменше 15 тисяч артефактів.
Читати ще: У дельті Нілу знайшли стародавній меч із вигравіруваним іменем одного з фараонів

За словами генерального директора відділу попередньої реставрації та передання старожитностей музею Ейси Зідан, усі зали оснащені передовими технологіями та містять мультимедійні презентації, щоб пояснити життя стародавніх єгиптян, у тому числі фараонів.
Великий Єгипетський музей Каїру, який є частиною комплексу пірамід у Гізі, будували понад 20 років. Його планували відкрити 2012-го, але дату переносили, зокрема, через вартість будівництва, пандемію Covid-19. Сумарно проєкт коштував понад $1 мільярд.
Читати ще: Археологи знайшли тронну залу стародавньої перуанської жінки-лідера

З 2023 року в музеї відкрили окремі зали для приватних екскурсій. Точна дата повного відкриття невідома, але пишуть, що зали поступово відкриватимуть до 2025 року – тоді планують офіційне відкриття всієї експозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus