USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

Понад 10 років тому взяла кредит і не повернула: волинянку судять за шахрайство

Сьогодні 17:14
У Луцьку жінку, яка понад 10 років тому взяла кредит у банку, судять за шахрайство. За даними прокурорів, аби одержати кредит вона підробила документи, а в якийсь момент перестала вносити платежі. Право на кредитний борг банк переуступив фінансовій компанії.

Захисник обвинуваченої не розумів, як ця установа може бути потерпілою стороною, якщо ситуація з кредитом сталася за кілька років до її створення. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Загальна сума заборгованості за кредитним договором уродженки Рожищенщини перед «Райффайзен банк Аваль» становить понад 500 тисяч гривень. Таку цифру повідомив під час судового засідання представник фінансової компанії, якій банк у 2017 році переуступив договір, укладений ще у 2007 році.

«У 2017 році між «Райффайзен банк Аваль», Комерційним індустріальним банком та ФК «Довіра та гарантія» був укладений договір відступлення прав вимог саме за кредитним договором», – зазначив представник ФК «Довіра та гарантія» Іван Ліпкевич.

Читати ще: Лучанина, який продавав уявну військову амуніцію, судять за шахрайство

Яким чином і для чого банк віддав цей кредит фінансовій установі? Представник казав: у банківській сфері – це поширена практика.

«На сьогоднішній день банк «Аваль» ще діє в Україні, але є неплатоспроможні активи. Банк, щоб не накопичувати собі резерви Національного банку, продає їх на фінансові компанії. А вже вони займаються стягненням», – додав Іван Ліпкевич.

Обвинувачена та її захисник Олексій Куденьчук не розуміли, як ця фінансова компанія може бути потерпілою від шахрайських дій жінки. Мовляв, описані в обвинувальному акті дії мали місце у 2007 році – тоді компанії «Довіра й Гарантія» ще не існувало. Її створили у 2013-му.

Проте кредит переуступили, а тому «Довіра й Гарантія» вважається потерпілою стороною в справі.

Читати ще: "Богородиця«, що «зцілює» за гроші: в соцмережах розгорівся скандал. Серед потерпілих – лучанка

До слова, у судовому реєстрі є чимало справ, пов’язаних із фігуранткою, за обвинуваченням у шахрайстві. Зазначається, що вона разом із чоловіком підробляли документи про доходи, щоб на основі них одержати кредити в банківських установах. За цим вироком її засудили до двох років умовного терміну.

Тепер же п’ятий рік поспіль у суді розглядають справу про ймовірне шахрайство. У разі доведення вини жінці може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus