USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Помилка на мільйон: про що говорили турійчани з волинським нардепом

2 Жовтня 2019 08:44
Ремонти та підтримка освітніх і медичних закладів, пропозиції до українського законодавства та особисті питання, дороги та розпаювання земель – з такими проблемами йшли турійчани на перший прийом народного депутата України Вячеслава Рубльова, інформує пресслужба нардепа.

Чи не найбільше питань та проблем піднімали жителі так званого мікрорайону Містечко – історичного центру Турійська. Місцеві мешканці відчувають себе відділеними і обділеними, бо, мовляв, про них ніхто не дбає. Так, люди хочуть, аби у їхньому мікрорайоні на повну працював кабінет фельдшера, мовляв, до центральної лікарні довго добиратися, а транспортного сполучення немає.

«Раніше в 60-х роках був медичний пункт, але його закрили, - розповідає одна із мешканок. - Треба йти через міст над річкою, по трасі, щоб в лікарні тобі зробили укол. І найбільше шкода старших людей, які змушені отак страждати».

Мовляв, є медичний працівник, але вона тільки на пів ставки, а отже працює не повний тиждень. Тож просять народного депутата повпливати на керівництво ОТГ, щоб з бюджету громади виділили ще пів ставки фельдшеру.
А ще в Містечку знаходиться стара будівля школи І-ІІ ст. ім. Ганни Жежко. Директор освітнього закладу Володимир Поручнік розповідає: уже давно хоче ззовні оновити навчальний заклад – утеплити його та замінити частину вікон. Цього року в липні ще попередній уряд виділив на школу мільйон. Тільки от використати його не можна.

«Хтось підготував документи з помилкою. Кошти прийшли в районний бюджет, але оскільки наша школа належить до Турійська, а Турійськ це ОТГ, яке веде прямі бюджетні відносини з Кабінетом Міністрів, то їх виділити нашій школі неможливо», - каже директор освітнього закладу.

Тобто, кошти район повинен повернути в державний бюджет, а звідти знову мають виділити їх безпосередньо на ОТГ. За словами Володимира Поручніка, школа вже більш як 30 років не отримувала жодного фінансування і не має естетичного вигляду.

«Звісно, що цього року школа коштів уже не отримає. Тому доведеться їх шукати в бюджеті наступного року. Школа справді історична і її варто підтримати, тим більше що там навчається більше 100 учнів», - каже Вячеслав Рубльов.
Народний депутат зазначив: в перший день на особистому прийомі громадян в Турійську побували близько 50 мешканців району.


Анна Волощук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 2 Жовтня 2019 11:04
Хоч хтось приїхав до нас! Приїдете до нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus