USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Помста за 128-му бригаду: ЗСУ накрили велике скупчення росіян під час нагородження

21 Листопада 2023 19:14
Українські військові помстилися ЗС РФ за ракетний удар по бійцях 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Деталями 21 листопада поділився командир взводу другої штурмової роти при 28 ОМБр ЗСУ та засновник підрозділу аеророзвідників «Птахи Мадяра» Роберт Мадяр Бровді.

Він розповів, що 19 листопада, у День ракетних військ і артилерії в Росії, на Херсонщині окупантів зібрали на святкове нагородження. Місце для цього підготували та замаскували – в узліссі.

Зі слів Бровді, на честь свята вишукувались бійці ворожої 810-ї окремої бригади морської піхоти РФ. Командування запізнилося на декілька годин, але захисники терпляче чекали. Коли загарбники все ж зібралися, по них завдали удар відплати.

«За наших хлопців. За Закарпатську окрему гірсько-штурмову», – заявив Мадяр.

Загалом за даними українського воїна загинули 25 окупантів зі складу 810-ї бригади морської піхоти, ще близько сотні отримали поранення. Втрати серед командного складу росіяни ретельно приховують.
Загибель воїнів 128-ї бригади на Запоріжжі – що відомо

3 листопада російські терористи завдали ракетного удару по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

Президент Володимир Зеленський відреагував на загибель воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Згодом стало відомо, що унаслідок ракетного удару в Запорізькій області загинули 19 військовослужбовців 128-ї бригади. Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження.

Тим часом hromadske з посиланням на джерела повідомило, що комбриг Закарпатської бригади Дмитро Лисюк запізнився на захід до Дня ракетних військ і артилерії, який організували поблизу лінії фронту на Запоріжжі. Як зазначило видання, військовослужбовці чекали його понад пів години, а тоді стався приліт, унаслідок якого є загиблі та поранені.

Читати ще: Трагедія у 128-й бригаді обросла дивними деталями. Хто щур і що не так із командиром?

Увечері 6 листопада Володимир Зеленський заявив, що командира 128-ї бригади Лисюка відсторонено на час слідства. Крім того, Міноборони проводить службове розслідування дій посадовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus