USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.60

Померла зірка фільму «Чоловік і жінка» Анук Еме

18 Червня 2024 22:22
Французька актриса Анук Еме, володарка «Золотого глобуса» за роль у фільмі «Чоловік і жінка» легендарного французького режисера Клода Лелюша, померла у віці 92 років.

Про це повідомив її агент Себастьян Перрола агентству Associated Press, передає УП. Життя.

Він уточнив, що Еме померла у вівторок вранці в оточенні близьких. При цьому Перрола не назвав причину смерті акторки.

Також про смерть Еме повідомила у своєму Instagram її донька Мануела Папатакіс.

«Ми з великим сумом повідомляємо про смерть моєї матері Анук Еме. Я була поруч з нею, коли вона померла сьогодні вранці, у її будинку в Парижі», – написала вона.
Французька акторка Анук Еме (справжнє ім'я Ніколь-Франсуаза Флоранс Дрейфус)народилася в Парижі у 1932 році в сім'ї акторів.

Вже у 14 років зіграла в невеличкому епізоді у фільмі «Будинок над морем». Перший успіх їй приніс фільм «Веронські коханці» (1948), а найбільшу славу – «Солодке життя» Федеріко Фелліні (1960).

За свою кар'єру знімалася у багатьох нині легендарних режисерів: Клода Лелюша, Бернардо Бертолуччі та Роберта Олтмана.
У 1966 році отримала «Золотий глобус» за роль вдови у фільмі «Чоловік і жінка», також її було номіновано на «Оскар» за цю роль. У 1980-му – приз Каннського кінофестивалю за роль у фільмі «Стрибок у порожнечу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus