USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Померла відома американська співачка Сісі Х’юстон

8 Жовтня 2024 23:16
Померла відома американська співачка, володарка кількох премій «Ґреммі» Сісі Х'юстон, яка була мамою покійної знаменитості Вітні Х'юстон.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Associated Press, про відхід у засвіти виконавиці оголосила її невістка Пет Х'юстон. Сісі пішла з життя у понеділок, 7 жовтня. На момент смерті їй був 91 рік.

За словами Пет, артистка багато років страждала на хворобу Альцгеймера. Свої останні дні вона провела поруч з рідними у хоспісі, де лікувалася від захворювання.

«Мати Сісі була сильною і визначною фігурою в нашому житті. Жінка глибокої віри та переконань, яка дуже дбала про сім'ю, служіння та громаду. Її більш ніж сімдесятилітня кар'єра в музиці та розвагах залишиться в авангарді наших сердець», – висловилася про зірку Пет.

Читати ще: Померла акторка, яка грала професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»

Сісі Х'юстон, справжнє ім'я якої Емілі Дрінкард, виконувала композиції в жанрі госпел, соул і ритм-н-блюз. Вона почала кар'єру в 1950-х роках як беквокалістка і заснувала власний госпел-гурт під назвою The Drinkard Singers. Вона також співала в популярній групі Sweet Inspirations, що супроводжувала таких артистів, як Елвіс Преслі та Арета Франклін.

У 1970-х роках співачка почала сольну кар'єру. Вона отримала дві премії «Ґреммі» за найкраще госпел-виконання. Першу сольну платівку This Is My Vow Х'юстон представила у 1963 році. Дебютний альбом LP Presenting Cissy Houston вийшов у 1970 році. До нього увійшли хіти Be My Baby та I'll Be Ther.

Сісі відіграла велику роль у музичному розвитку своєї доньки Вітні. Вона тренувала її вокал та допомагала у розвитку кар'єри. Після її смерті у 2012 році жінка випустила мемуари «Згадуючи Вітні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus