USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Померла акторка, яка грала професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»

Сьогодні 17:01
Британська акторка Меггі Сміт, відома за своєю роллю професорки Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про «Гаррі Поттера», померла у віці 89 років.

Про це пише Sky News та BBC із посиланням на заяву її синів.

За їхніми словами, Сміт «мирно померла в лікарні рано вранці у п’ятницю, 27 вересня». Матір сини описали як «глибоко приватну людину», яка «була з друзями та родиною наприкінці».

Діти акторки розповіли, що вона перебувала в лікарнях Челсі та Вестмінстера.

«Вона залишила двох синів і п’ятьох люблячих онуків, які спустошені втратою їх незвичайної матері та бабусі», – йдеться в повідомленні про її смерть.
Рідні подякували за всі теплі повідомлення та підтримку, а також попросили поважати приватне життя сім’ї в цей непростий час.

Меггі Сміт народилася 28 грудня 1934 року, а кар’єру на сцені почала у 1950-х роках.

Найбільшу впізнаваність акторка отримала за ролі професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про «Гаррі Поттера» та вдови-графині Вайолет Кроулі в «Абатстві Даунтон».

У 1969 році вона отримала «Оскар» за найкращу жіночу роль у фільмі «Розквіт міс Джин Броді», а у 1978 році – за найкращу жіночу роль другого плану у «Каліфорнійській сюїті».

Reuters пише, що вона одна з небагатьох акторів, які отримали потрійну премію: два «Оскари», чотири «Еммі» та «Тоні».

У 1990 році королева Єлизавета посвятила Меггі Сміт у лицарі. Відтоді акторка отримала право додавати до свого імені почесний титул дами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus