USD 40.70 41.00
  • USD 40.70 41.00
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Помер зірка «Голодних ігор» Дональд Сазерленд

20 Червня 2024 23:47
Канадський актор Дональд Сазерленд помер у віці 88 років.

Це підтвердив його син Кіфер Сазерленд. Також про це пишуть CNN і The New York Times, передає Бабель.

«З важким серцем повідомляю вам, що мій батько, Дональд Сазерленд, помер. Особисто я вважаю його одним з найважливіших акторів в історії кіно. Ніколи його не лякала роль, хороша, погана чи потворна – він любив те, що робив, і робив те, що любив», – написав син актора. Він не уточнив, де і коли помер його батько, і не назвав причини смерті.

Сазерленд народився 17 липня 1935 року в Сент-Джоні, Канада. За свій довгий шлях у кіно – актор почав зніматись у 1965 році – він найбільше запамʼятався ролями в «Брудній дюжині» та «МЕШ», «Громадянині Ікс» і «Гордості та упередженні» (2005). А ще він зіграв дорослого президента Коріолана Сноу в серії фільмів «Голодні ігри».
Найбільше Сазерленд приваблював своєю незвичною зовнішністю. У дитинстві мама сказала йому, що він «некрасивий, але має характерне обличчя». Його здатність бути привабливим в одній ролі, грізним в іншій і просто дивним у третій приваблювала режисерів, серед яких Федеріко Фелліні, Роберт Альтман, Бернардо Бертолуччі та Олівер Стоун.
Він був володарем премії «Еммі» (1995), «Золотого глобуса» (1996, 2003), а в 2017 році отримав «Оскара» за видатні заслуги в кінематографі. У 2010 році Сазерленд був одним із тих, хто виносив олімпійський прапор на відкритті XXI зимових Олімпійських ігор у Ванкувері. А в жовтні 2023 року пошта Канади випустила марку на його честь, відзначаючи його як одного з найшановніших і найрізноманітніших акторів Канади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Червня 2024 23:57
Символічно. Сподіваємось Володька, ідейний натхненник початку голодних ігор в нашій країні, раніше за 88 років відійде. Кацапський Володька, якщо що...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus