USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Помер відомий волонтер, автор сотень бойових прапорів Олег Ганжа

23 Листопада 2023 23:18
Несподівано, в розквіті літ 20 листопада помер відомий волонтер з Черкащини Олег Ганжа, котрий щомісяця з 2014 року бував з гуманітарними вантажами у військових підрозділах ЗСУ.

«Приїхав з передової. Зупинилося серце. Обірвався тромб...», – коротко і трагічно повідомив його друг-волонтер Олександр Гаврилюк.

Олега в Україні знали як автора бойових прапорів. Ще під час проведення АТО волонтер і художник чимало поїздив по військових підрозділах ЗСУ на Донбасі, і, з метою підняття бойового духу бійців, вирішив розробляти прапори окремих військових частин.

Один з перших стягів з оригінальною символікою він виготовив для батальйону «Черкаси». Згодом з’явилися хоругва-оберіг із зображенням Матері Божої у центрі, різноманітні вимпели, десятки фірмових футболок з патріотичною символікою та символікою бойових бригад.

У його творчому доробку сотні стягів різних підрозділів, які називають мотиваційними, народними бойовими прапорами. Вони майоріли і майорять над Мар’їнкою, Бахмутом, на північній околиці Донецька, в Авдіївці та в інших гарячих точках.

Він також розробив мотиваційні прапори волинської 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого та її підрозділів.

«Командування та особовий склад нашої Князівської бригади висловлюють щирі співчуття з приводу передчасної смерті відомого волонтера Олега Ганжі. Світла та вічна пам’ять нашому другу, професіоналу своєї справи, надійному товаришу, доброзичливій людині та вірному сину України», – написали на сторінці бригади.

Олег Ганжа також автор меморіалу всесвітньовідомому оперному співаку Василю Сліпаку, який пішов добровольцем захищати Україну і загинув на Донбасі. Вороги тричі знищували меморіал, і стільки разів Олег його відновлював.

23 листопада 2023 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському кафедральному соборі було звершено чин похорону відомого волонтера.

Попрощатися з Олегом Ганжею прийшли рідні, військовослужбовці, волонтери, друзі та знайомі.

Чин похорону відправили священнослужителі Володимирського собору.
Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олега Володимировича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus